Malin Lin Nordström

I detta ögonblick lever jag är en ljudvandring av Malin Lin Nordström om att vara på väg men inte veta vart - om att gå i cirklar, försöka undkomma tiden, tanken och sig själv.

I detta ögonblick lever jag, 2023

Verket har ett direkt tilltal och riktar lyssnarens uppmärksamhet på den egna vandringen – hur långa är stegen och vad är det egentligen som styr deras rytm? Med en karaktäristisk blandning av filosofiska funderingar, underfundig humor och fakta undersöker Nordström ”det närmsta man kommer att göra ingenting och ändå göra något”.

”Under arbetet med verket har jag reflekterat mycket över fenomenet med vandring, som ett sätt att förhålla sig till plats, natur och tankar genom rörelse och den egna kroppen, parallellt med undersökandet av längtan, ovisshet och att vara på väg”, berättar konstnären.


Om konstnären
Malin Lin Nordström (f. 1984) arbetar med hur människan hanterar död, sorg, längtan och begär på ett personligt såväl som politiskt plan. Genom sina skulpturer, performativa verk och immersiva installationer undersöker hon sätt att relatera till naturen och skapar rum för delade erfarenheter, agens och hopp. Malin Lin Nordström är baserad mellan Stockholm och Tromsø. Hon har en masterexamen i fri konst från Konstfack och en kandidatexamen från Tromsø konstakademi. Tidigare utställningar vid bland annat Accelerator konsthall, Länsmuseet Gävleborg, Södertälje konsthall, Tromsø kunstforening och Barents Spektakel med flera.

Malin Lin Nordström, I detta ögonblick lever jag, 2023. Foto: Maria Mäki

Malin Lin Nordström

Visa alla