Konstkollo — Fullbokat!

Under vecka 25 arrangeras ett konstkollo på Örnsköldsviks museum och konsthall med konstnärerna Jenny Lundgren och Ylva Westerlund.

Konstfrämjandet Västernorrland, i samarbete med Örnsköldsviks kommun, välkomnar till Konstkollo med konstnärerna Jenny Lundgren och Ylva Westerlund. Jenny och Ylva är båda deltagare i sommarens utomhusutställning; Wonder Wander, på Varvsberget och jobbar med installationer med bas i måleri, text och teckning.

Under kollot kommer deltagarna få tillfälle att se verk av båda konstnärerna och få en introduktion till deras praktiker. Deltagarna kommer sedan att jobba individuellt under handledning av konstnärerna med övningar i teckning och måleri. Vi börjar med enklare uppgifter som leder vidare till mer fritt skapande i olika tekniker, bl.a. blyerts, tusch, vattenfärg och akrylfärg.
Verken som skapas under kursen kommer att visas i en utställning i slutet av perioden. Vänner och föräldrar kommer att kunna bjudas in på vernissage med dricka och tilltugg. Kollot blir även en möjlighet att utforska en del av museets samlingar och utställningar.

Tid: 19 juni – 22 juni, kl 10.00 – 13.00 (vi bjuder på fika)
Ålder: 12 – 16 år
Plats: Örnsköldsviks museum och konsthall
Anmälan: jenny.lundgren@konstframjandet.se
Övriga frågor: jenny.lundgren@konstframjandet.se

Konstkollot är gratis men har begränsat antal platser. Inga förkunskaper krävs.

Visa alla