Konstfrämjandet Västernorrland

2

Konstfrämjandet Västernorrland

Aktuellt: September 2021

Nyheter

Hela länets konstliv engageras när Y-salong byter namn till Triennalen

Triennalen är det nya namnet på det som tidigare varit känt som Y-salong, en återkommande konsthändelse på Västernorrlands Museum. Den stora nyheten att utställningen nu expanderar till hela länet. Björn Norberg har utsetts till curator för den första upplagan och inom kort kommer arbetet med med att kontakta konstnärer att inledas.

 • Olika platser i Västernorrland
 • Våren 2022
 • Läs mer
 • Folkfronternas estetik: Preliminära slutsatser av ett forskningsprojekt

  Stockholm Välkommen till en heldag med föreställningar, läsningar, mikroutställningar, presentationer, diskussioner och festligheter arrangerade av den oberoende forskningsgruppen Agentur, Hägerstensåsens medborgarhus och Konstfrämjandet Stockholm på Hägerstensåsens medborgarhus lördag den 9 oktober, från kl. 12 till sent. Alla är välkomna!

  Läs mer
 • Utställning med Carina Marklund

  Sörmland Utställningen heter "Verklig annanhet". Ett uttryck som konstnären har lånat från Helena Granströms drabbande bok "Det som en gång var".

  Ljudverk av Tomas Björkdal (tomasbjorkdal.com).

  Utställningen pågår 25/9 - 14/10.

  Läs mer
 • UNDER

  Uppland UNDER är en platsspecifik, soldriven ljudinstallation skapad utifrån konstnären Jenny Sunessons personliga undersökning av naturområdet Florarna. Verket installeras vid två tillfällen.

  25–26 september vandring med övernattning och visning av verket

  3 oktober kl 12.00 och kl 15.00 visning av verket

  Läs mer
 • MIASMA / Theresé Olsson

  Värmland

  Läs mer
 • Föreläsning: Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern

  Stockholm Som en del av kursen ”Medborgarhus och andra former för gemenskap” som vi organiserar tillsammans med Konstfack och Konstfrämjandet Stockholm presenterar vi föreläsningen Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern med forskaren Kim West.

  Läs mer
 • Invigning av Carola Grahns offentliga gestaltning NÅEJTIEN NJALLA

  Västerbotten Den 20 augusti invigdes Carola Grahns offentliga konstnärliga gestaltning NÅEJTIEN NJALLA / NÅJDENS NJALLA vid Björnstenen i Tärnaby. Verket har gjorts i samarbete med Tore Grahn och Göte Grahn på uppdrag av Storumans kommun.

  Läs mer